Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Απόψεις αντιπροσώπων: 4. Κλείσιμο

Σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε με τους αντιπροσώπους της κοινότητας και των επιχειρήσεων, καθώς και των ανεξάρτητων αρχών, έγινε μία καταγραφή των απόψεων που εκφράστηκαν.

Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να μας ενημερώσουν στην περίπτωση που χρειάζεται τροποποίηση το κείμενο στα δικά τους λόγια.

Η καταγραφή παρουσιάζεται σε 4 μέρη:
  1. Εισαγωγή
  2. Θεματική Ενότητα Ι - Ανοιχτή Διάθεση της Δημόσιας Πληροφορίας
  3. Θεματική Ενότητα ΙΙ και ΙΙΙ -  Δημόσια Συμμετοχή στη Λήψη Αποφάσεων και Διαφάνεια/Λογοδοσία
  4. Κλείσιμο



4. Κλείσιμο

Η Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν αυτές οι προτάσεις και πρότεινε να αποσταλούν και γραπτώς. Αναφέρθηκε στο ότι οι υπόλοιπες διαβουλεύσεις θα μαγνητοσκοπηθούν. Επεσήμανε ότι το Κράτος το ενδιαφέρει εξίσου αν η επιχείρηση είναι μία μικρή επιχείρηση εστίασης ή μία τεχνολογική startup. Δεσμεύτηκε ότι η μηχανή αναζήτησης θα είναι πολύ γρήγορα έτοιμη για το Διαύγεια.

Ο Προϊστάμενος της ΥΑΠ κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει πολλή πληροφορία, αλλά όχι ψηφιοποιημένη και οργανωμένη. Υπάρχουν πρότυπα διαλειτουργικότητας που λένε πώς πρέπει να είναι η δομή και η οργάνωση ενός site της δημόσιας διοίκησης. Δεν συμφωνεί με την ύπαρξη διαφορετικών πυλών δημόσιας διοίκησης, αφού υπάρχει ο Ερμής. Ο Ερμής θα βγάλει νέες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Πρότεινε ένα πιο εξειδικευμένο site για τα ανοιχτά δεδομένα. Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι περιχαρακώνουν τα δεδομένα και τις υπηρεσίες και τα θεωρούν κτήμα τους.

Ο κ. Πρίφτης, ως ερευνητής για λογαριασμό του Ανεξάρτητου Μηχανισμού Αξιολόγησης (IRM) του OGP, αναφέρθηκε θετικά για την ημερίδα και ότι θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια διαβούλευσης. Είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος να εμπλέξουμε κι άλλες ομάδες πληθυσμού. Προτείνει να εμπλακεί και η Βουλή.

 Η Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο δεσμεύεται να επικοινωνήσει και με αυτούς που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Προέτρεψε προς όλους τους συμμετέχοντες να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου